Wednesday, December 29, 2010

demam KFCM

assalamualaikum sume...

haha...skunk ati aku ngah berbunge2 ni...
malaysia kn menang 4-2....

tp aku bru la nk knal ngan si mamat golkeeper nie...
nampak sgt x slaloo skodeng dorg an...haha
cm korean kn..


khairul fahmi che mat....nk tgk gf dy x...http://jejariruncing.blogspot.com/
cm sweet je...dy imamkn lak 2...g la stalk dorg..hak3..
cibok je ko kira...haha

Tuesday, December 28, 2010

d lema

assalamualaikum...

huk3...
lg bpe ari je lg sem 2 aku da nk start...

en.kororo : da ready ke blom cik kira oooii....

cik kira : ntah la en.kororo...i xtaw la i da ready ke lom....i rase cm ad sumting yg xsetel g...tp xtaw la pe....

en.kororo : ermmm.....pe rase nye erk cik kira...

cik kira : ntah laaaaaaa.....

en.kororo : nampaknye cik kira kte dlm dilema...huhuhu...btw...gud luck k for 2011.....hak3

Saturday, December 25, 2010

5 hari 4 malam

assalamualaikum..

u taw i g mane...
g umah paksu i taw...
besh3...
bkn nk kcau daun la....i teman opah la g umah bru paksu..
rase cm aku lg rapat ngan maksu lak..
maksu aku siap ckp lg..dtg la umah dy slaloo..dkat je.. klang ngan s.alam 2...hehe
ooo...lupe...x upload pic paksu kawen an....k2...
ni dy....k kte start dr rayer haji ari ae...

 ni wak2 malam rayer..sume bru smpe..then xsempat nk cari buluh...wat je la ketupat palas...
xpenah aku rayer mkn kt kg ketupat2 ni,slaloo lomang ja eden...

ni ketupat aku...opah aku ckap ni jantan nye...kne wat yg betina...hahaha
aku hentam je...men balut je...hak3


 yg merah 2 adik aku y bongsu..yg len kazen...hehe


ni adik aku gak...kecik2 muke aku lebeh kureng cmni kot...
tp tembam skit kottt..hak3

seronok nye kazen2 aku ni men mercun...aku tlg jage 
mercun2 dorg je..*correction bunga api je kot..
dak2 xley men mercun t tkut x merase ari tue...hak3



wak2 ni...opah aku panggil berok y d bela 2..soh amek kelape...
sume jakun je..kt kl sume mane d tgk berok...



qazzim amierullah..sedap kn name dy..
tgk 2..bpak jakun nye...semangat nk mampoos...
hahhahaa


  

hah..ni donut yg aku uli sndiri taw
..mane d kt big apple ke donkin donut ke pe


ni sume keje kazen2 aku..dorg men antoo2 lak..aku join je la...
tgk2 aku yg nmpk antoo...huhuhhu..kazen aku pon nmpk skali..
2 la men lg.


ni paksu n maksu aku...yg pengapit laki 2 sepupu paksu aku..
aku panggil ayah lang..


berpegang-pegangan tgn 2..hehe

bisik pe la 2.

ni kt sebelah pompuan..


 ni sepupu i..hahaha..




ngan kak long..jgn komen pape k..senyap2 je..hehe

 adik aku yg bongsu..azhar


due2 adik aku..ktrg terperangkap dlm blik...kt luar da marhaban kt luar.
xley la nk kuar..pe lg..aku makeup la dorg..
adik aku ni mate sepet sebelah...tp xnmpk sepet kn..
da kne makeup oleh juru makeup professionl kn...
hahahaa


 yg gurlzz..adik aku...n boy ni kazen..isyraf...
kecik je dy..

 ni kak long aku ngan ibu...dorg sume ckp ktrg ber3 cm kawan je ble sembang..
haha..da sume sama beso je..

 muke da penat..da abes knduri da wak2 ni..


Tuesday, December 21, 2010

melantak

assalamualaikum

hai sume....cite pasal melantak kn..bru je abes mkn kfc...
tgah malam buta lak 2..
ayah aku g bwak opah n cousin aku g jalan2 n pusing2 kl...
nk chrismas kn...cm celebrate..hak3...
mesti bnyk lampu lawa2 kn....huhu..rugi nye x ikut...
blek 2...dorg bwak blek kfc 1 kotak....
mak ooi...sape nk mkn ni....td da la da mkn bihun...
ni kfc lak an...bertambah2 la aku nye berat...
n disebabkn aku da kenyang...
seketul ayam pon x abes...
bgus la perot aku mlm ni...
n korg jgn terkejut klo jumpe aku t..korg xknal....hak3....
ad sape2 ley bg tips nk control selera aku..huhu..plzzz..

Monday, December 20, 2010

delima

assalamualaikum...
korg penah mkn buah delima x...ley telan x biji dy??...aku xley lorh....
adik aku ley je telan biji 2....
buah langsat yg biji dy lg besa 2 aku ley telan...
biji yg kecik cenoit ni aku xley...huhu....

Sunday, December 19, 2010

kek coklat

assalamualaikum...
da lame da x update kn...
hehe...


k kali ni aku nk share y aku wat kek ntok bakal abg ipar aku.....hak3...
kek coklat taw...coklat...wow sedap nye....yummy3..
ari ni befday dy....so akak aku pon suh la aku wat kek ntok 'sayang' dy 2...huhu....
haha...nk wat sndiri xreti lak...terjahat lak...hak3....kn mmg jahat....
aku nk je suh beli je secret recipe 2...bru 75++...beli barang nk wat kek pon da abes 50++....
upah aku wat lg.....RMxxx...toink3.....kah3....
ntah2 aku ltak ubat gune2 ke kn...haha...
xingin aku ....
jd ngan xjadi je kek 2....haha...tp sedap je..rupe je xd....tp rase dy...yumm3...
korg nk rase ke....sila la beli kn brg2 dy ae....t aku rajin aku wat k...tp xsure jd ke x...dy kne ikut kemuliaan ati korg...hak3...

Friday, December 10, 2010

result??

assalamualaikum...
xtaw nk cakap pe....
juz aku cm tersentap jap cos xdpt dekan n bnyk lg kot nk cecah ke dekan 2....
rase cm nk nangis pon ad...control kira...kt cc ni..ramai org..t sume pandang ko bru taw...hak3...

tp...aku still bersyukur...coz kt matrix aku xpenah dpt result cmni langsong....
n thanx to sape2 y menolong aku....
xpecially dak2 bsac part 1...
kte try tok next sem lak k....
n focus kira klo xnk menangis lg sem depan....
k tata...

Thursday, December 09, 2010

tag2..

salam..
huh.malas nye nk wat bnde alah ni...ni sume isham nye keje...
berbunyi cmni...'Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be taggeed...wat der...


k la...t isham kate aku balok liat lak kn...taw x balok liat 2 pe...g ty isham k...haha


1. nama sebenar ct norsakirah...tp aku lg suke klo korg panggil syakirah not sakirah....sbb meaning dy xelok sgt...nk taw maksud pe..g la cari...tp klo aku dgr ad panggil cm2 xkn aku nk pelempang plak an...terime je la.. o aku akn wat muke terkilan..haha...mak aku ckp nk ltak nama syakirah dlu..tp cmne ntah...bese la dlu2 kn...


2. nex year da msok 20 taun da...rase cm da tue kn...tp lg mude dr isham..hahahahaha


3. sgt2 suke mkn...klo kt umah aku mkn bnyk kali....tp skali mkn x tambah la...gile pe nk +..t nk mkn g....aku klo org len msak aku ley tahan selera aku...konon diet la 2...tp klo aku y masak...plzz la...aku masak aku makan la....btol x...


4. sgt2 sensitif...2 je aku ley kate..nk tahu lebeh lanjut...idop la dlm dunia aku...


5. susah nk ngat salah org...smpe klo gadoh ngan org 2..mesti kte nk ungkit sume kn..tp aku xley nk ungkit pe...sbb xngat...tp klo aku ngat salah korg....korg sangat2 la bertuah....haha...takut x...


6. aku x sebulu ngan ibu aku....klo aku kt dapor...jgn la dy msok dapor gak...bising la dapor 2 t...ad je y xkne...klo beli brg pon same...ad je y xkne...tp penah dy beli crocs tok aku...aku suke lak....sampe akak aku pon pelik....sbb pink kot...haha...


7. ex-school aku..nk ex2 plak an...
     sra al-hidayah kl (1996-1997)
     sk datok keramat 1 (1998-1999)
     sk seri melati (1999-2002)
     sk keratong 4 pahang (2003)
     sma bukit ibam pahang (2004-2006)
     smk bandar tasik selatan (2007-2008)
     kmns (2009-2010)
     uitm shah alam (2010-2013..insyaallah)
     sape2 y penah berkawan o terkawan ngan aku..kawan2 la erk...hak3


8. bnyk nye isham ooi...


9. dlu wak2 aku kt pahang aku femes o suke ngan kaler oren..kt sek kl...aku suke ijau...n now aku suke pink..


10. aku lg advance dr akak aku...aku dlu pakai heels...bru akak aku..2 pon aku y ajar dy...aku dlu y pakai makeup2 ni..bru la dy...haha...


11. n akak aku lg pendek n kecik dr aku..bese org akan ty mane akak mane adik...malu kn...huk3


12. handwriting aku??..ntah la...wak2 spm cikgu bm aku tegor aku sal tulisan aku...buruk sgt ke..lawa je aku tgk...ad je la y buruk..dy tego aku sorg lak..mebi dlm essay kot..da essay berjela2 kn...xkn tulisan 2 lawa sampe akhir kn...haha


13. kapel??..x penah lorh...sume ingat aku penah kapel...haha...ngat senang ke kapel2 ni...aku bkn org nye k...tp klo ad y nk mencube..kte tgk la ebat x korg menawan ati aku...hahahahaha


14. kwn aku ckp aku cm cinta laura...hot 2...gile pe...haha..korg rase??


15. aku xsuke cuti...cuti panjang2 la...xtaw nk wat pe...las2 berat aku y naik...hak3...


16. penah nk lari umah...jahat kn...2 wak2 cuti spm la...tensen sgt dok umah..haha


17. aku slaloo tensen klo nk beli kasut...susah tol nk cari...klo da suke sgt kt kasut 2..mest xd saiz...hahaha...bkn besa sgt pon kaki aku ni...haha


18. n klo aku kuar g jln2 kn...mest akan beli kasut...cm wajiib lak...n then ble aku sedar je perangai aku cm2..aku try control...belambak kasut aku kt umah 2..bkn pakai pon...


19. bersiap punye la lame..ibu aku slalloo bising klo nk kuar...angah!!!!!!!!!!!!!...cepat skit....tp skunk aku siap2 awal dr org len...so...xd la bising2 ni kn..hahahaha


20. aku sgt2 suke kek...dr kecik klo befday aku.....aku mntak kek je..mmg wajib...adk beradik aku y len xkisah pon ad kek ke x...slagi aku xdpt,selagi 2 la aku akan mntk...mcm bkn kek je aku mntk cm2..sume bnde aku mntk mesti kne dapat...klo sakit telinge parents aku....hahaha


21. aku suke lakse gak....wak2 sek kt phg...aku ad geng lakse...3 orang...sume suke lakse....setiap minggu kuar g pasar mlm nk beli lakse...haha...


22. suke choi siwon.tp dlu suke ming dao....2 dlu...haha...


23. eh lupe lak..pelat r...tp da ok skit dr dlu...slalo practice dpn kipas...kureng la skit pelat 2...sape2 y pelat..try la care ni...haha


24. antu novel...aku ley abes kn 1 novel 3 jam taw...tpp kne cintan cinton la...hahaha


25. da la ae isham...da bnyk da...xtaw nk tulis pe da...hahaha


t blanje aku ae..penat kerah keringat taw...............

Sunday, November 14, 2010

bengkek

bru je abes jawab paper last aku...bapak segale susah ko...nk nangis taw x...
wak2 aku jawab td..tibe rase gatal lak tangan aku ni...
rase cm nk tumbuk org..nk belasah org....haha..gler ke pe....
terganazz plak an...




tp..
pn sab...tolongla sy....sy xnk jumpe da MR.MASS N ENERGY BALANCE.....plzzz...






mood:bengang,bengkek,rase cm pe ntah...ilang feel aku nk blek ari ni...


n dak uitm,dak2 bsac...t korg jgn rindu aku ae...hahaaha...
kite jumpe next year k..

Saturday, November 13, 2010

takut

assalamualaikum sume...


aku ngah takut sebena nye....
rumet2 aku sume da blek...tinggal la aku sorg2 kt blik....
pintu aku da kunci awal2...hahaa...tingkap???...kne tutup skali ke??...t xd angin la nk msok..huhahaha
..xpenah kot kne tinggal cmne...dulu kt matrix mesti aku y blek awal skali....
skunk....huhuhuhuhuu.....


knpe la korg bg aku paper last2 ni....aku nk blek taw x..... 
korg taw x...AKU NK BALEKKKKK!!!!!!!!!!!!!

abes..klo da takut..cmne aku nk study ni???

Sunday, November 07, 2010

saat2 akhir semester 1 (part 2)

ok..kte sambong skit ae dr cite y ari 2...

esok aku d paper math lak...2nd last paper...yahooo!!!...nk dkat da ....
lpas je paper statistics ari 2...aku pon tros blek blik...otw nk blek blik 2...terbalik same2 lak ngan dak y aku stalk  since minggu orientasi....hahha...lame kn...asik jumpe je dy...jodoh kew hak3...
da la exam titas ari 2... dok dkat2...kn cm jodoh lak kn...haha...xley bla kyra...


nmpk x...sempat lg snap..hahaha...nseb ko la...
aku mmg saje je snap jauh2....t kantoi la.....

abes je statistics...paper applications of computer in chemistry plak....paper tue 3 jam tp ktowg kuar after 2 hours....otai kn dak2 clas aku ni...hahaha...
pas2...general chem lak...no komen la sal paper nie....aku tulis je pe lam fikiran aku..at least tulis kn....susah gak la paper ni...tp yg best nye...d 1 solan 2...sebijik sebulat ad dlm past years 2006...kentang r...aku d gak wat bnde 2...ok la...hahahahha....nie sume hasil tunjuk ajar si hisham la...thanx isham...sape isham 2....dak klas aku la....si kodok.....hahaha...skali ngan aiman n adan...

n tok paper math pon aku study ngan dy gak..ngan aiman skali...yg ni lg bes...ktorg smpe g study kt mcd....ebat taw...8.30 pg 2 aku da smpe kt blik kace..kt lib la...then dorg pon smpe...study2 sume...smpe kul 1 ptg engkau...rajin x...bkn la fully study...x ke skema kau....its not me k...hahaha...ngumpat2...kutuk2...gadoh2....its me...hahaha...pas2 ktowg pon grak la g seksyen 2...lapar la...haaha..
smpe mcd kul 3...makan2 pas2 smbong study kt citu...n again ...ngumpat2...kutuk2...gadoh2..hahhaha...n plus hegemoni barat....bes gak taw kadang2 borak ngan dak2 laki ni....hahahaha....

kt blik aku lak...semalam..ktorg cibok la karok lagu2 jiwang nie....lagu arwah achik spin,engkau yang ku cinta.cun saja by sleeq.n bnyk agi....haha...walopon aya ni dak akaun..dy ad paper AIS esok nye...dy join gak...tensen kau....aku n rumet aku lg sorg 2 tensen ngan math..aya lak tensen ngan si ais 2....hahaha...



ok la..smpe cni je ae...t aku post lg ae...next week aku nk g meronggeng...bye2...n doakan aku ntk esok...i love math..huahahahahaha...

Monday, November 01, 2010

pe nk jd nie??

Dunia akhir zaman semakin menakutkan bila
berkait dgn soal akidah. Nak jadi apa dah ni??
Patut laa ada yang kata tak nak ada anak.
Bukan takut nak beranak, tapi takut
ada anak yang terpesong akidah.. baik tak de langsung!!

Mufti Perak, Datuk Harussani Zakaria bangkit dalam isu ini dengan
membuat kenyataan akhbar bahwa umat Islam wajib isytihar perang
terhadap pertubuhan IFC itu dan minta 50 ahli politik Islam yang menurunkan
signature sebagai menyokong penubuhan IFC itu bertaubat kepada Allah swt
kerana dibimbangi aqidah mereka sudah terbatal [3]. Datuk Harussani juga
minta kepada semua penceramah, semua ustaz-ustaz yang mengajar
kuliah-kuliah dan semua khatib-khatib, supaya jangan lupa cakap benda ni
dalam kuliah-kuliah dan di atas mimbar-mimbar Jumaat bahwa pertubuhan
IFC ini adalah musuh Islam di M`sia.

Tuan-tuan tau depa minta apa kat PM?...
Depa send memorandum kepada PM meminta 15 perkara berhubung
dengan Islam supaya dimasukkan dalam perlembagaan Malaysia
Antaranya:

1) Setiap anak yang baru dilahirkan di Malaysia jangan dikaitkan dengan
mana-mana agama sehinggalah anak itu berusia 18 tahun
- Tu dia tuan-tuan. Ini apa cerita ni? Maknanya, anak-anak kita langsung tidak boleh
dididikkan dengan cara Islam. Kita tak boleh bubuh nama Islam kat
anak-anak. Sampai umur 18 tahun, baru boleh duduk bincang di mahkamah,
tanya kat anak kita, 'Hang nak ikut ugama apa?'....Kalau dia kata nak
jadi hindu, maka jadi hindulah dia. Kita tak boleh nak buat apa sebab dah
digazetkan dalam Perlembagaan Negara.

2) Di dalam dokumen pengenalan mykad dan passport dihapuskan kolum
identiti agama - maknanya, perkataan 'Islam' yang ada kat mykad kita itu,depa
minta di'tiada' kan .

3) Mana-mana orang bukan Islam kalau nak kahwin dengan orang Islam, dia
tidak perlu masuk Islam.

4) Mana-mana orang Islam yang nak kahwin dengan orang bukan Islam,
mestilah dia tukar agama kepada bukan Islam.

5) Sebagaimana kerajaan Malaysia menyalurkan dana kepada masjid-masjid,
begitu juga kerajaan Malaysia mesti menyalurkan dana kepada semua rumah
ibadat orang bukan Islam.

6) Peraturan sekolah yang mengizinkan anak orang Islam menutup aurat
hendaklah dimansuhkan, kerana ia menghina agama bukan Islam.

7) Hapuskan mahkamah syariah kerana ia juga menghina agama-agama lain -
mahkamah syariah kalau takdak, habih la kita tuan-tuan... Walaupun la ni
bukannya perfect, tapi itulah satu-satunya mahkamah yang defence agama
kita. Kalau mahkamah syariah disingkirkan, masalah faraid pusaka, masalah
nikah kahwin, cerai talak apa semua tu macamana?...Kalau tak dak mahkamah
syariah, maknanya, perkahwinan tidak akan berjalan di atas akad nikah,
sebaliknya, perkahwinan akan dibuat secara berdaftar.

8) Mana-mana orang bukan Islam yang masuk Islam, semua hartanya
dikembalikan kepada waris yang tidak beragama Islam.

9) Mana-mana pasangan yang bukan Islam, apabila masuk Islam, maka hak
penjagaan anak tidak boleh diberikan kepada mereka.

10) Sebagaimana program-program di radio dan tv yang menerangkan tentang
ajaran Islam dalam bahasa ibunda masing-masing, begitu juga
ajaran-ajaran lain daripada Islam juga perlu diberi ruang.

11) Sepertimana Quran, hendaklah kerajaan Malaysia turut mencetak bible
dalam bahasa Melayu untuk diedarkan di seluruh negara.

12) Apa istimewanya Islam sehingga ditabalkan sebagai agama rasmi di
Malaysia ? ...lagi 3 ana tak ingat, anta boleh refer dalam Majalah Millenium
Muslim.

Ini dia tuan-tuan, Islam diludah depan mata kita sendiri, so mana
sensitiviti kita terhadap agama kita sendiri?...Datuk Harussani tegur PM
dan 50 ahli politik Islam yang sokong pertubuhan tersebut supaya
dibatalkan pertubuhan itu. Tau 50 orang Islam tu kata apa?...Depa kata kat
Mufti Perak, 'Ni lah kalau dah terlalu tua jadi mufti, tak open minded langsung!
'...Datuk Harussani balas dalam majalah 'Millenium Muslim',katanya, 'Di atas sikap open-minded rakyat Malaysia yang terlampau lebih,maka inilah hadiahnya!'...
Ini dia kata-kata seorang ulama di Malaysia . Yang lainnya sunyi sepi termasuklah akhbar-akhbar,
macam ada benda dalam mulut sampai tak boleh nak buka!

Kata Al-Imam Ibn Kathir didalam tafsirnya: Sepertimana yang Tartar
berhukum dengan berteraskan sistem pemerintahan yang diambil daripada raja
mereka Genghiz Khan yang telah mencipta untuk mereka undang-undang Yasak
yang merupakan sebuah buku menghimpunkan hukum-hakam yang diambil
daripada syariat yang berbagai, iaitu Yahudi, Nasrani, Islam dan lain-lain.

Dalamnya juga banyak hukum-hakam yang diambil daripada fikiran dan hawa
nafsunya semata, lalu dijadikan undang-undang yang diikuti oleh anak
cucunya. Mereka mendahulukannya melebihi kitab Allah dan Sunnah
Rasulullah, sesiapa yang berbuat demkian maka dia adalah kafir dan wajib diperangi
sehingga dia kembali kepada hukum Allah dan Rasulnya dan tidak berhukum
selain daripadanya dalam perkara kecil ataupun besar (rujukan tafsir
al-Quran al-'Azim oleh al-Imam Ibn Kathir jld. 2, m.s. 70. Cetakan Beirut)


Saturday, October 30, 2010

saat2 akhir semester 1 (part 1)

seminggu study week n 3 minggu exam (6 hari je ad paper)
mcm2 jd....minggu study 2 mcm bkn minggu study je...dgn belambak klas kn...2 x ksah sgt la...cikgu kn syang aku...hahaha

klas2 sume da cite kn arie 2....
abes je sume xtra klas 2...aku tros cabut blek umah...3 arie gak la dok umah...ari kamis 2 dpt msg dr rumet aku...katenye,jumaat ni ad pengesahan pasal kemahiran insaniah kt melati...bende ape ntah...dgn x bnyk soal...aku pon ckp la kt parents aku sume nk blek esok....dorg pon on je la..haha...dipercayai beb...
2 pon nseb bek ad bende alah 2..klo x,aku pon x taw la aku blek kolej ble...hahaahaa
jumaat 2,kuar umah dlm kul 3 lebeh...pas2 singgah kt pas ngan fiza,rumet aku...nk beli nset...beli2 brg skit2...haha...pas2 msok kolej kul 9 kau..amek kau lame gler ktrg jln2 kt pas...haha...tros g dewan melati...
settle2 kn bende yg x setel....haha...y gempak nye,ble aku nk cop kupon2 y aku collect 2 kn...ape en. 2 ckp taw..nk taw x...dy ckp "cikit nye kupon..cmne nk dok kolej nie.."...amek kaw sebijik dpt...hahahaha...aku rase 2 password klo x dpt kolej...hahahaha

n first paper aku 28 hb....titas...
seminggu kau aku pegang bku 2...rase nk termuntah pon ad...tamadun 2 la..tamadun nie la...haha...aku da la xsuke hafal2 nie...i dont like u know....

mlm nk exam 2..rumet aku dpt solan spot dr ustaz dy taw..bek gler kn ustaz 2...i like u....hahahaha....
aku pon pas2 la kt sume y g aku knal...
mmg btol kaw msok....hahha..nseb la...

n 30 hb (arie nie la)..paper statistics la...
tgh2 study td....terjatuh plak..korg nk taw x jatuh pe..jatuh kusi...adoyai..xpenah2 aku nk study kt meja study 2....ble da dok kt citu plak...jatuh...hahahaha...da la aku nie sakit pinggang...jatuh plak....merah2 tangan aku....nseb bek ad minyak unta...bkn unta la..burung unte....hahaha....lame sgt tinggal kusi 2...dy merajok kot.....haha...


kusi ni la y wat aku jatuh...jahat kn...seb bek xpatah...haha...
ringan lagi la 2...hahaha

ni aya...or siti rohaya....haha...aku slaloo tulis nama dy klo pesan pape foods kt dc...
komersil gitu...haha...siti rohaya...makanan da siap..

nie fiza...afizah taw...kt blik 2 asik cite pasal polimer dy je...
aku pon da taw skit2..xpayah nk amek teknologi polime da...

ni ara...atau NUR THAHARAH...
dy ni x suke org panggil dy nama penoh....klo panggil cm2...mule la dy wat muke...haha

malas nk trn dc..tempah je kt ara...haha..thanx beb

blak pepper..haha...korg pon da taw kn..tp yg ni beli kt sek 2...
lg pedas dr kt mid...

aku bg bku bel kt aya...dy nk bayar gak...amek je la...haha...

nie dpt free taw....aku beli food kt sek 2...dy bg nie....mak cik 2 ckp...
biase tembikai..tp ari ni xd...nie je ad....



k la...itu je aku nk share...t aku post later k....sebab jatuh kusi la ni..aku jd mlas da nk study....haha...
kyra!!!!!!!...g study......k bye2...wish gud luck 4 me k....tatatititutu....

Sunday, October 24, 2010

1st burger at uitm

da dkat 4 bln da aku kt uitm ni....tp sebijik bege pon lom aku telan.....aku cume telan oblong n roti hot dog 2 je...yela..kt matrix da puas mkn bege....kt cini mkn la len plak kn...huhu

nk dijadikn cite...bege pertame aku la nie.. .burger ayam double specel gitu...haha
lepas je solat maghrib 1 blik aku turun g dc...nk isi perot la kn....da mlm kne la mkn lg kn..dorg mmg da plan nk mkn burger..aku xnk...nk ladna....haha....semalam da la ngidam..nk mkn nasi lemak la..yong tau fu la....da pukul 1 pagi...mane nk cari bende alah sume 2...haha...
smpe je dc..wow..penoh nyah....da la x bnyk kdai bukak...y bukak pon food dy da abes...adoyai nk mkn pe lak ni...terpakse la aku mkn burger...wuawawawa.....
kt kdai burger punye la ramai....haha...tunggu pon mest lame...da la bnyk  g buku x bace....haha...bajet je kyra...nk order pon smpe terbelit2 lidah..nk double specel cheeze konon....tp x reti nk sebut...haha...yela ..lidah da keras kn...pe lg...ktrg pon wat la stail sendiri....tulis kt kertas....haha..otai tol..tercabar kot abg burger 2...ktrg takut abg xngat order kami je...haha



cm kne kepong je kdai bege ni...tgk ramai kn...2 la xcaye lg..




beratur punya la pnjg....haha...beratur kew??




rumet aku smpe gadoh tunggu bege nie...
nie sume salah abg bege la..lambat sgt...haha..jgn mare ye bang...



hah..ni plak bege y aku tempah 2...sedap gler wei...meleleh air liur....
haha...



credits 2:

LAY PARK CORNER
unforgetable bites since 2006

Tuesday, October 19, 2010

firasat ayah...


da lame da aku x blek umah...sebulan kot...ari 2 blek uitm 19 hb sept..n ari ni da 19hb oct...btol2 da sebulan kot....haha...cm la umah 2 jauh sgt...sejam pon x sampe...nie sume kesat(kesatria negara) nye pasal..yela...dy wat test 3 minggu berturut2...mane aku nk blek....test2 dy punye la kaww...haha...melebeh plak....kawad je kot...pas2 lari pusing2 stadium...2 je...tp bapak penat gue ckp sama lu....ibu slaloo ty ble nk blek..tiap minggu kot ty..sayang gak kt aku kn...hak3..mne dy x syg..ni syakirah lorh....hehe...aku pon ckp la..minggu nie k.ngah blek....tp....aku xblek2 gak...cian mak aku...sori ibu...x larat lorh nk berdiri lame2 dlm bas 2...tp kn rabu nie k.ngah blek....ibu n ayah nk amek kn...kn2...hak3...ngat nk bwk skit2 barang2 y da xgne lg 2..takut t x muat lak kete klo skali arung je last day t...(sebenarnye k.ngah malas nk nek bas)..hahaha...tp sebenarnye aku plan ari nie aku blek taw...tp klas math lak pospone ke ari rabu...so..kne la duk cni smpe ari rabu...xpe2...nk blajo sgt kn...blajo2...



tp kn...kadang2 aku terpikir gak ape y berlaku kt aku ari 2 (y aku nangis sakan 2...smpe mate ku bengkak2...post y 1st 2)..sepatutnye aku blek taw ari selase 2...ayah aku 2 xcited gler suh aku blek pas abes klas...aku abes klas kul 5..tp nk ganti koko dr kul 5 hingge kul 7...tp dy suh gak blek lpas kul 7 tue...aku ok je rase nye...sebab dy ckp nk anta aku blek cnie mlm 2...pelik gak aku wak2 tue...ad org meminang ke...hak3...rela dy anta aku malam2 cm2...tp mmg dy slaloo anta mlm2 pon...kurang jam...paham2 la shah alam...olwez jam...huhu...
klo la aku blek kn...xd la aku menangis cm nk rak kn...ayah aku mest dy da dpt rase kn bende 2 nk jd kt aku...firasat org tue kn...selaloo btol...haha


p/s:...so klo parents korg xkasi wat sumthing..ko jgn la wat...or klo parents suh wat 2..wat la...dorg taw pe y terbaek tuk korg...aku pon susah skit klo ape y aku nk wat 2....xdpt....tp kte pk2 la blek...

Sunday, October 17, 2010

I'd Come For You -Nickelback

Just one more moment,
Thats all that's needed,
Like wounded soldiers,
In need of healing
Time to be honest
This time I'm pleading
Please don't dwell on it
'Cause I didn't mean it

I can't believe I said I'd lay our love on the ground,
But it doesnt matter 'cause I made it up forgive me now
Everyday I spend away my souls inside out
Gotta be some way that I can make it up to you now, somehow

By now you know that,
I'd come for you,
No one but you,
Yes I'd come for you,
But only if you told me to,
And I'd fight for you,
I'd lie its true,
Give my life for you,
You know I'd always come for you

I was blindfolded
But now I'm seeing
My mind was closing
Now I'm believing
I finally know just what it means to let someone in
To see the side of me that no one does or ever will
So if your ever lost and find yourself all alone
I'd search forever just to bring you home
Here and now, this I vow

By now you know that,
I'd come for you,
No one but you,
Yes I'd come for you,
But only if you told me to,
And I'd fight for you,
I'd lie its true,
Give my life for you,
You know I'd always come for you,
You know I'd always come for you

No matter what gets in my way,
As long as there's still life in me,
No matter what remember you know I'd always come for you

Yes I'd come for you,
No one but you,
Yes I'd come for you,
But only if you told me to,
And I'd fight for you,
I'd lie its true,
Give my life for you,
You know I'd always come for you,

No matter what gets in my way,
As long as theres still life in me,
No matter what remember you know I'd always come for you,
I'd crawl across this world for you,
Do anything you want me to,
No matter what remember you know I'd always come for you,
You know id always come for you